петък, 23 януари 2009 г.

ДО ОБЕДИНЕНАТА БЛОГЪРСКА ОБЩНОСТ...

Трябваше да мине само една година от местните избори в Община Първомай, за да започнат борбите за избор на нов председател на Общинския съвет. В първите материали, с които започнах своя блог, обявих два конкурса на местно ниво, желаейки да провокирам обществен дебат по тази тема - за политическата ПРОСТИТУЦИЯ и ПОРНОГРАФИЯ, като начин на мислене и поведение в живота ни по времето на ПРЕХОДА към ДЕМОКРАЦИЯ, но за жалост това остана само като "глас в пустиня"... (от първите материали в блога, може да разберете защо...)

Не беше необходимо да мине много време обаче, за да се потвърдят прогнозите ...
Лошото е, че като експонираме това, което става на ниво община на по-високо ниво - на ниво област или нация - виждаме, че няма как нещата да са по-различни, само дето са в многократно по-гротестки и грандиозни мащаби.

На фона на всичко, което се случва от началото на ПРЕХОДА, продължаващо и по време на управлението на "Тройната коалиция" - ширеща се корупция във всяка една сфера на обществено-политическия живот, отказ за борба с организираната престъпност и мафиотските формирования, нереформирана и неефективна съдебна власт и прочие... ,
както и започналите през последните месеци протести на гражданското общество,
във времето до провеждане на Избори 2009, които могат да са и предсрочни,
искам да предложа на
ОБЕДИНЕНАТА БЛОГЪРСКА ОБЩНОСТ провеждането на следните два конкурса, които по аналогия с литературния конкурс: "Оставката на министъра", могат да изиграят своята роля за оставката на цялото правителството и за началото на радикални промени в обществото ни.

1. Конкурс "Това го знае всеки обигран политик" - Задача с повишена трудност:

Колко трагични случая и къде трябва да станат в България, за да бъдат разкрити всички незаконни обекти на територията на страната?

2. Литературен и фото- конкурс на тема: "20 години ПРЕХОД към ДЕМОКРАЦИЯ - 20 години ЦИРК"

Условията и наградния фонд ще бъдат обявени по-късно.

Ще очаквам с интерес вашите предложения и идеи.
ЗАЕДНО и ОБЕДИНЕНИ МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

"КАЗА-БГ"

Няма коментари:

Публикуване на коментар